5 faktaa jota sinun tulee tietää muutoksesta

21.08.2022

Tuntuuko että poljet paikallaan?

Tai onko tilanne jopa sellainen, ettet enää tiedä yhtään mitä haluaisit tehdä. Arki rullaa omia uomiaan, mutta jotain puuttuu. Sinulla saattaa olla haaveita, mutta et juurikaan ole päästänyt siementä itämisvaiheeseen. On tullut monta muuttujaa matkaan, ja lopuksi olet antanut periksi. No mitäpä jos vaikka aloitat ihan kasvualustan lannoittamisella. Pitää tietää mitä tahtoo, jotta siitä voisi kasvaa jotain mieletöntä ja ihanaa. Jos olet luonteeltasi "kaikki tänne ja heti" tai "mennään sieltä missä aita on matalin", niin voin jo nyt tässä vaiheessa sanoa, ettei tämä kirjoitus ole sinulle. Tällä kirjoituksella pyrin siihen, että muutos on mahdollinen, jonka eteen tulee tehdä töitä. Kirsikka kakunpäälle on se, että saavutat jotain sellaista mahtavaa, että se varmasti muuttaa maailmasi! Se on pysyvää ja ainutlaatuista.

1. TIEDÄTKÖ OIKEASTI MITÄ HALUAT?

Oletko tosiaan asettanut itsellesi tavoitteita ja sitten vielä välitavoitteita? Miten pääset eteenpäin jos sinulla ei ole kristallin kirkkaana se mitä oikeasti haluat? Jos päiväsi ovat täpötäynnä pelkkiä velvoitteita, eikä aikaa jää juuri ollenkaan miettimään sinun omaa elämääsi, niin suosittelen vahvasti järjestämään aikaa. Ei ole muiden vika että olet hukannut itsesi. Olet arvokas ihminen, joka ei saa energiaa suorittamisella, vaan sillä että luot itsellesi SINUN näköisiä tavoitteita. Kasvualusta on valmis, sinä istutat siemenen!

2. KUUNTELETKO MUIDEN MIELIPITEITÄ SIITÄ MIHIN PYSTYT JA MIHIN ET?

Onko sinulla omia mielipiteitä? Kuinka paljon kuuntelet muiden mielipiteitä? Oletko luonut itsellesi jonkun toisen totuuden siitä mihin pystyt mihin et? On hyvin tärkeää että sinulla on sellaisia ihmisiä ympärillä, jotka todella kannustavat ja luottavat sinuun. On myös tärkeää millä tavalla itse näet omat mahdollisuudet. Jos itse epäröit onnistua, niin olet myös itse ainut este onnistumiselle. Kukaan muu ei tiedä mihin pystyt ja mihin et. Ole sellaisten ihmisten seurassa jotka jo pelkällä olemuksellaan tuovat sinulle uskoa siitä että SINÄ PYSTYT KYLLÄ!

3. SUURET MUUTOKSET TAPAHTUVAT VASTA EPÄMUKAVUUSALUEELLA!

Jos teet jatkuvasti samoja asioita päivästä toiseen, niin voit olla varma ettei tuolloin paljon muutoksia elämässä tule tapahtumaan. Kun olet asettanut itsellesi tavoitteen, niin on miltei pakko tehdä jotain sellaista mihin ei välttämättä olisi niin valmis. En tarkoita että sinun tulee rikkoa kaikkia rajojasi heti kovalla kädellä, mutta pienikin muutos saattaa jo viedä sinua oikeaan suuntaan. Epämukavuusalue on sanana pelottava, mutta itseasiassa se on paikka joka kasvattaa ja vahvistaa.

4. LANNISTUTKO HETI ENSIMMÄISEN TAI TOISEN VASTOINKÄYMISEN JÄLKEEN

Jos oletat että muutos/tavoitteet ovat helppoja saavuttaa, niin nyt myös ymmärrän sen miksi et ole niitä vielä savuttanut. Uskon ja tiedän, että elämässäsi on asioita jotka menevät kuin itsestään. Nämä ovat olleet joskus tavoitteesi, mutta nyt niistä on tullut suuri osa elämääsi. Olet varmasti monesti kokenut epäonnistumisen tunteita, ja kuitenkin päättänyt että onnistut. Kuten kävelemään oppiminen, lukeminen, kirjoittaminen yms. Välillä hammasta purren olet harjoitellut ja harjoitellut. Sinulla on ollut ihmisiä ympärillä jotka ovat siinä auttaneet. Aikuisen elämässä vastuu on vaan huomattavasti suurempi. Valinta on sinun nousetko, kirjoitatko vai opitko. Voit päättää että annat heti periksi, tai voit päättää että nouset ylös uudestaan ja toteat "löysin taas yhden tavan joka ei toiminut, joten kokeillaanpa jotain toista tapaa"

5. TUNNISTATKO OMAT VAHVUUTESI?

Viimeisin, mutta ei missään nimessä vähäisin asia. Oletko tietoinen vahvuuksistasi? Missä olet hyvä? Mitkä asiat tapahtuvat kuin itsestään ja saat siitä jonkin näköistä nautintoa. Vahvuudet ovat varmasti asia joka auttaa sinua siirtymään lähemmäs tavoitettasi. Ei auta etsiä itsestään jatkuvasti niitä piirteitä, joihin et ole tyytyväinen. Jos lataat mielesi pelkillä negaatioilla, niin kuinka ihmeessä voit ajatella saavuttavasi jotain myönteistä? On paljon tärkeämpää löytää asioita, joita voit käyttää "hyväksesi", matkalla kohti tavoitetta. Kehityt kuin automaattisesti kun pistät itseäsi likoon. Tulet tutustumaan itseesi aivan eri valossa.

Sinä olet kultaa!

Muutokset alkavat vasta, kun otat vastuun itsestäsi. Ihmisen on tapana löytää useita syitä miksi EI, kun miksi KYLLÄ. Kukaan ei ole luvannut helppoa elämää ja muutoksen eteen tulee tehdä töitä. Kysehän on sinun elämästä. Sinä omaa arkeasi elät, ei kukaan muu. Joten arvosta itseäsi ja elämääsi niin paljon, että suostut käärimään hihat ja alkaa työstämään asioita, jotka ovat onnesi esteenä!