Kiitollisuus

21.08.2022

Hei sinä ihana siellä!

Aiheena on kiitollisuus ja sen järisyttävä voima muutosmatkalla. En olisi tätä itsekään aluksi uskonut, mutta kyllä se täytyy uskoa. Kiitollisuudesta puhutaan paljon, ja monesti itsekin olen sitä aliarvioinut. Olen saattanut monesti sanoa, että miten voisin olla kiitollinen kun elämässä tuntuu olevan vain ja ainoastaan kriisejä ja epäonnistumisia. Rahat on loppu, riitoja puolison kanssa jne.

Totuuden nimissä, ihmisellä on oikeasti ihan mahdottoman paljon kiitollisuuden aiheita. Vaikka on sekin totta, että aina ei pysty olemaan niin kiitollinen jos asioita ympärillä tapahtuu joihin ei itse ole millään tavalla osallisena. Sekin on ihan ok. Nyt puhutaan siitä, että meillä on kiitollisuuden aiheita monia, ja asiat eivät todellakaan ole itsestään selvyyksiä. Minä saatan myös monesti sanoa olevani tietysti kiitollinen, mutta en tunne sitä tunteena. "totta kai minä olen kiitollinen asunnosta, lapsista, työstä, ystävistä, vanhemmista jne. " Varmasti olenkin, mutta pysähdynkö oikeasti tämän äärelle ja tunnenko kiitollisuuden tunteita, en! En ole näin tehnyt vaan juossut jo seuraavaan asiaan, eli toisin sanoa märehtimään uutta ongelmaa.

Sitä pitää harjoitella!

Kiitollisuuden tunnetta voi opettaa itselleen. Sen tunteminen EI ole vaikeaa, usko pois. Sinun tulee vain pysähtyä asian äärelle ihan ajan kanssa. Katso ympärille ja huomaa mitä sinulla on. Sen ei tarvitse olla edes mitään sinusta ulkopuolella olevaan, vaan katso itseesi ja asioita joita sinussa on! Miten pienistä osasista sinut on rakennettu ja nyt luet tätä blogitekstiä. Lähdetään siitä, että osaat lukea. Jos et näe tekstiä niin varmasti kuuntelet tätä jonkun sovelluksen kautta. Eli sinä kuulet. Osaat ja kykenet ajattelemaan. Mahdollisesti haistamaan ja maistamaankin. Joku saattaa siellä ajatella, että nämähän on itsesään selviä ja miten niistä nyt kiitollinen tarvitsee olla? No sitä kannattaa miettiä, että jos ne kaikki menetät, niin mitä sitten käy?

Elämän tärkeät asiat koostuvat oikeasti kovin pienistä asioista. Kiitollisuus siitä, että olet olemassa on jo iso asia. Jos lähdet etsimään kiitollisuuden aiheita liian kaukaa ja liian suurista asioista, voi olla ettei sinulle riitä mikään koskaan. Haluat vain enemmän ja enemmän. Muistathan että onnellisuus ei rakennut ulkoisista asioista. Kaikki se on vain pelkkää plussaa. Kaikki materiaalia jonka saat antaa sinulle hetkellistä mielihyvää, joka taas ei tuo onnellisuutta. Onnellisuus rakentuu paljon muista asioista, kuten siitä miten kiitollinen olet niihin asioihin joita sinulla on ja siitä miten itse näet itsesi.

Ulkoiset asiat eivät määrittele sinua ihmisenä. Rikkaatkin ovat monesti kovin yksinäisiä ja onnettomia. En sano missään nimessä sitä, että rikkaus on huono asia, ei tietenkään ole, mutta siltikin kaikista tärkeistä on olla rikas sisältäpäin. Näin ollen ulkoiset asiat eivät voi määritellä onneasi tai sinua, koska vaikka kaiken sen menettäisitkin niin voit olla onnellinen juuri siinä hetkessä kuin olet. Kiitollisuus itsestä, olen tyytyväinen itseeni ja anna itselleni kaiken sen huomion mikä minulle kuulu!

Kiitollisuuspäiväkirja

Tämäkin on ihan hyvä ja osittain toimiva tapa, mutta pitää muistaa tuntea kiitollisuudentunne. Ei riitä, että kirjoitat tuhat ja yksi kiitollisuudenaihetta, jos et tunne sisälläsi kiitollisuuden tunnetta. Tämä on myös monesti yksi manifestoinnin este, että ihminen ei oikeasti saa kiitollisuuden tunteesta kiinni, ja sitten sanoo ettei manifestointi toimi. Ei toimikkaan jos siitä puuttuu yksi tärkein elementti, tunteminen!

Kiitollisuus harjoitus

VAROITUS!! TÄMÄ VOI MUUTTAA ELÄMÄSI LOPULLISESTI!

Tee tämä joka päivä! Voit tehdä vaikka kuinka monta kertaa päivässä. Kiitollisuutta ei voi koskaan kokea liikaa. Mitä väkevämmin tunnet kiitollisuutta, niin sitä väkevämmin vedät puoleesi asioita joista voit olla kiitollinen! Kyllä se on juurikin näin! Aluksi sinun on hyvä istahtaa vaikka tuolille. Laita jalkapohjat tukevasti lattiaan. Maadutat itsesi näin olemassa olevaan aikaan. Laita toinen kätesi rinnan päälle ja toinen vatsan päälle. Hengittele ihan normaaliin tahtiin. Hetken päästä hengitä keuhkot täyteen ilmaa rauhallisesti nenän kautta, pidätä hetki hengitystä ja hengitä ulos rauhallisesti. Toista tämä kaksi kertaa. Jatka hengittely omaan tahtiin. Löydä jokin asia, paikka, tapahtuma josta olet ollut todella kiitollinen. Mieti rauhassa, älä heti hätäänny jos et saa mielikuvaa asiasta. Mieti rauhassa. Kun olet saanut kuvan tästä mieleesi, niin siirry siihen hetkeen. Kuvaile itsellesi kaikki mahdolliset yksityiskohdat asiasta. Kaikkien aistien kautta. haju, maku, tunto, näkö, kuulo. Anna sille asialle jokin voimaannuttava nimi ja väri. Ankkuroi se mieleesi niin voimakkaasti kuin mahdollista. Manifestoinnin yksi tärkein elementti on se, että olet kiitollinen ja osaat ottaa asioita kiitollisena vastaan.

Tee tämä harjoitus aina uudestaan ja uudestaan. Tulet löytämään lisää kiitollisuuden aiheita, varmasti jos teet harjoitteen joka päivä. Kiitollisuuden tilassa, olet kaikista vastaanottavaisin uusille upeille asioita. Sinun vointisi kohenee, ja koet mielenrauhaa.