Haluatko muuttaa pysyvästi elämääsi?

21.08.2022

Haluatko muuttaa pysyvästä elämääsi?

Jos näin on niin siinä tapauksessa suosittelen lukemaan tämän postauksen huolella, mutta jos sinulla ei ole mitään tarvetta tai halua muuttaa jotain asiaa elämässäsi, niin jatka elämääsi samoilla opituilla tavoilla kuin aikaisemminkin! Näin voit varmistaa sen, että mikään ei tule muuttumaan missään nimessä. Näinollen voit myös uhriutua, ja syyttää muuta maailmaa siitä, kun sinulla on niin vaikeaa. Jos näin valitset, niin toivotan onnea valitsemallesi tielle.

Mutta jos kuitenkin tavoitteenasi on muuttaa jotain tai joitain elämäsi osa-alueita, ja jatkoit lukemista niin LUPAAN sinulle, että elämäsi tulee muuttumaan, jos vain sisäistät lukemasi! Tärkeintä on se miten vastaanotat tiedon jonka sinulle jaan. Kyseenalaistaminen on tervettä ja järkevää, mutta selkeä vastarinta EI, ei johda mihinkään. Koska olet muuttamassa jotain, niin sinun tulee muuttua ja muuttaa omaa ajattelutapaasi. Sinun tulee myös muuttaa sitä miten vastaanotat tietoa. Sinun tulee luoda oma totuutesi omien arvojesi pohjalta.

Asenne

Klisee tai ei, niin ASENNE RATKAISEE AINA!! Sen minkä voi tehdä ilon kautta niin se kannattaa tehdä ilon kautta. Tiesitkös, että negatiivisesta ajattelutavasta on voinut tulla totuttu tapa. Vaikka elämäsi olisikin mallillaan, niin saatat jatkaa negatiivista ajattelua siitäkin huolimatta. Ajatuksillasi on valtava voima! Miten voisit olla kiitollinen ja onnellinen, jos ajatukset ovat jatkuvasti tai suurimman osan päivästä melankolisia tai sinulla on taipuvaisuutta ajatella kaiken päättyvän huonosti joka tapauksessa.

Asenne on sitä, että et suostu jäädä "tuleen makaamaan". Se millä asenteella haasteellisiin tilanteisiin suhtaudut on sinun henkilökohtainen valinta. Aina ei ole helppoa olla positiivinen tai ymmärtäväinen. Ei tosiaan ole, mutta silläkin uhalla sinä päätät miten asiaan suhtaudut. Vaikka aina ei voi nähdä asioita todellakaan ruusunpunaisesti, niin asiaan voi suhtautua hiukan rennommalla otteella. Syyttely, uhriutuminen, sadattelu, ja aggressiivinen lähestyminen ei auta. Asia on niin kuin se siinä hetkessä on vaikka se olisi kuinka vaikea.

Asenne ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö sinuun voisi sattua tai sinun tulisi kieltää tunteet. Ei tosiaankaan. Tunteen kuuluvat elämään. Se millä on suuri merkitys on se, miten pitkään annat tilanteen vaikuttaa sinuun ja miten voimakkaan reaktiivinen olet tilanteessa! Tilanteita tulee ja menee.

Se miten alat itsesi kanssa muutoskohteesta keskustelemaan, voi aiheuttaa vanhojen asenteiden pulpahtamisen pintaan. Eli toisin sanoen saatat vanhan opitun asenteen kautta alkaa kertomaan itsellesi sellaisia satuja, jotka eivät todellakaan vie sinua kohti tavoitettasi.

Eli tarkista asenteesi asioihin, jotta voit aloittaa turvallisesti muutosmatkasi.

Sitä saa mitä tilaa

Sitä saa mitä tilaa ja tässä tapauksessa ajatuksillasi tilaat itsellesi epäonnea, surua ja murhetta. Jos heti aamulla herättyäsi ajattelet KAIKKIA huonoja asioita, niin miten ihmeessä luulet, että päivästäsi tulisi jotain mielettömän upea ja hattarallinen? "Tulipas nukuttua huonosti" "taasko uusi aamu" "Kauhea kiire, ja päätäkin särkee" "Miä en jaksa nousta" ja blaa, blaa, blaa!!!!

Ymmärräthän, että ajatuksesi aiheuttaa tuntemuksia ja toisinpäin! Ajatukset aiheuttavat jopa ryhtiisi muutoksia. Surullinen, alakuloinen ihminen kävelee lyyhistyneenä. Pelokas kävelee suojautuneena, ja vihainen ihminen saattaa olla kovinkin selkäsuorana, hyökkäysasennossa! Siis jos väität ettei ajatuksilla ole merkitystä siihen millainen päivästäsi tulee, niin olet todella hakoteillä!

Mutusteleppa hiukan tätä!! Ajatukset aiheuttavat tunteita, tunteet vaikuttaa toimintaasi, toiminta vaikuttaa siihen mitä seuraavaksi tapahtuu jne. Mitä jos opettaisitkin aivoillesi ihan uuden tavan ajatella, joka taas muuttaa tunnetilojasi ja tätä myöten toimintaasi. Siis ajattele kuinka helppoa!! Eikö? Se voi olla pikkuisen vaikeampaa kuin miltä se kuulostaa, mutta jos taas ajatuksissasi mietit, että ihan mahdoton tehtävä, ei tule onnistumaan, niin saat aikaan mahdottomia tunnetiloja ja nämä tunnetilat taas vaikuttaa toimintaasi! Näin se kehä toimii. Se on yksinkertainen kaava!

Mitä jos alkaisitkin tilaamaan itsellesi joka aamu hyvän päivän!? Ei sinun tarvitse heti tuntea ihan mielettömän euforista olotilaa, vaan alat opettamaan aivoillesi uuden tavan ajatella. Aluksi! Ota aikaa aamuihisi. EI KIIRETTÄ. Kiire pilaa paremmankin olotilan. Ennen kuin kosketat jalkojasi maahan, mieti mistä voisit olla tänään kiitollinen. Lähde liikkeelle ihan tavallisista asioita. Siitä vaikka että jalat saavat kohta koskettaa maata ja voin kävellä, tai voin nähdä, tai luulla tai maistaa! Ei ole tarvetta lähteä revittelemään, jos siihen ei ole aluksi pateja.

Kiitollisuus on yksi keskeinen asia hyvinvoinnissa. Jos sinusta tuntuu ettet voi olla mistään kiitollinen, niin käytä kiitollisuuden harjoitteluun aikaa. Muista asenne! Onko tarvetta kurkotella kuuta, jos onnen voi löytää tässä ja nyt?

Älä neuvottele, vaan tee!

Saattaapi olla, että olet tässä tilanteessa missä olet jo pelkästään sen takia, koska olet neuvotellut itsesi kanssa liian paljon tehdäkö vai ei!! Mihin se on johtanut? Minäkin tunnistan itseni tuosta. Olen varmasti ihan mitalli tason neuvottelija, koska en todellakaan ole elänyt omien arvojeni mukaan? Olen neuvotellut itseni pysymään sohvalla, vaikka tiedän liikunnan olevan keholleni tärkeää. Olen neuvotellut itseni syömään epäterveellisesti, vaikka tiedän lihovani aina lisää ja lisää. Olen neuvotellut vuosi itseni jatkavan tupakanpolttoa, vaikka tiedän sen olevan todella epäterveellistä jne.

Lopetin neuvottelun ja mitä tapahtui. Olen nyt reilun vuoden ollut polttamatta, lähtenyt liikkeelle, en jäänyt sohvanpohjalle. Käyn kuntosalilla, meditoin ja hiukan herättelen kotona joogaamista. aamurutiinit muuttuneet ihan toisenlaiseksi, minun hyvinvointia tukevaksi. Siis kerta kaikkiaan lopetin neuvottelemisen. Uhriutuminen ei enää sovi ja asenne tulee olla hyvin selkeä. Muutos lähtee minusta, eikä kukaan muu ole vastuussa minun hyvinvoinnista. Ei nyt, eikä milloinkaan!

Siinä vaiheessa kun makaat sohvalla ja mieleesi tulee pitäisikö....... Sinuna tekisin sen jo! Jos jäät keskustelemaan itsesi kanssa sen tarkemmin aiheesta, olen 100% varma siitä, että puhut itsesi ympäri ja jäät sohvanpohjalle juoksuhiekan armoille! Voit kysyä vaihtoehtoja, kuten mitä näistä seuraavista teen. Lähdenkö lenkille, salille, meditoitko vai jumppaanko. Neuvottelu ei tule kyseeseen silloin jos pohdit teetkö vai et. Tämä sama kaava käy kaikkien asioiden kanssa.

Valitse vaikeutesi!

Kyllä se näin on! Asiat eivät ole aina helppoja, totta kai minä ihmisenä sen tiedän. Tiedän myös sen, ettei meille kukaan helppoa elämää ole luvannutkaan. Muutoksen ei kuitenkaan tarvitse olla jatkuvasti rankkaa ja ahdistavaa. Meillä on valinta jäädä vanhaan tai rakentaa jotain uutta. Kummatikin vaihtoehdot ovat ok. Valinta on sinun.

Sinun valinta on se teetkö nyt sen paska duunin ja "kärsit" muutoksen tuskan. Eli muistutat itsellesi toistuvasti siitä minkä vuoksi teet muutoksia. Pysyt tiukasti suunnitelmassasi, vaikka välillä tekisi mieli antaa periksi. Teet toistuvia uusi valintoja, jotka tukevat hyvinvointiasi. Päästät irti vanhasta totutusta tavasta, ja opettelet tilalle uuden tavan. Tämä vie aikaa sen minkä vie kuukausia tai vuosia. Palkintona on se, että elät sun näköistä elämää terveellisemmillä valinnoilla. Aivan mahtavaa. Tämän vaikeuden valitseminen tarkoittaa helpotusta jossain vaiheessa, kun uusista opituista tavoista tulee sinulle arkipäivää.

Tai! Jatka samaa rataa kuten ennenkin. Tee samoja valintoja jotka tuovat eteen samoja lopputuloksia. Aiheuttavat samoja tunteita. Mikään muu ei muutu paisti se, että asiat menevät aina vain huonompaan suuntaan. Esimerkiksi jos et liiku niin tiedät miten se vaikuttaa fyysiseen kuntoosi. Tai jos jatkat syömällä epäterveellistä ruokaa, niin tiedät mitä siinä käy jne. Tämän vaikeuden valitseminen vaan pahentaa vointiasi.

Tee parempia valintoja vaikka joudutkin tekemään asian eteen töitä.

Voimaa ja Valoa

Katja