Asioiden lykkääminen

21.08.2022

Onko asioiden lykkääminen sinulle tuttu juttu?

Aika useille se on. ​​Jokaisella ihmisellä on TAPA lykätä asioita. Kukaan ei synny asioiden lykkääjäksi, vaan kyseessä on todellakin TAPA. Pitäisi asioiden lista saattaa olla pitkä.

​​Mistä lykkääminen sitten johtuu? Ihminen ei kerta kaikkiaan ole halukas tekemään asioita, jotka aiheuttavat ikäviä tuntemuksia tai on pelottava. Jos asia joka sinun tulisi tehdä vaatii vaivaa tai on epämiellyttävä, niin olet oppinut lykkäämään tämän kaltaisia asioita. Stressi aiheuttaa epämiellyttävän tunteen, jota haluaa välttää ja tämän surauksena ihminen siirtää ajatukset johonkin muualle, kuten puhelimen näpräilyyn, sohvalla makoiluun, pyykkien pesuun tai johonkin tuttuun ja turvalliseen. Tämä helpottaa stressiä hetkellisesti, mutta kun niitä pitäisi asioita on jo kertynyt pitkä lista niin helpotus EI ole kovin pitkä!

Lykkäyksen triggeri on AINA stressi! Toistat tiettyä kaavaa ​​uudestaan ja uudestaan. Lykkään epämiellyttäviä asioita aina uudestaan ja uudestaan. Tämä aiheuttaa sen, että olet oppinut hienosti välttelemään asioita joita sinun oikeasti tulisi tehdä.

Muutosmatkalla!

No mitä sitten asialle voisi tehdä?​​


On muutama asia jotka sinun tulee ymmärtää!

​​Elämää ei voi elää ilman stressiä. Se kuuluu osaltaan ihmisen elämään. Joskus stressi on voimakkaampaa ja taas joskus ei niin voimakasta. Ihminen ei vaan pääse eroon kokonaan stressistä ja piste.

​​Toiseksi kukaan ei tule tekemään asioita sinun puolestasi, vaan se paska homma jää sinulle hoidettavaksi. Olet nyt itse itsesi kasvattaja, joka joutuu työntämään itseään tekemään asioita, jotka eivät vaan ole mukavia juttuja, mutta homma on vaan hoidettava.

Kolmanneksi sinun on hyvä sisäistää, ettet tulee milloinkaan haluamaan tehdä asioita, jotka sinun tarvitsee tehdä. Räntäsateeseen lenkille lähtö ei ole mukavaa, tai hammaslääkärille meno, pomolle soittaminen ikävissä merkeissä ei ole mukavaa tai laskujen maksun lykkääminen. Kun ne vaan on hoidettava.

Asia jonka voit tehdä HETI niin TEE se!

Mihin sinä voit vaikuttaa on kohta jolloin lykkäät asioita.


1. Huomioi stressin ja sen aiheuttamat tunteet
2. Laske 5,4,3,2,1 ja aloita asian tekeminen, jota meinaat lykätä. Tee se juttu mikä sun pitää hoitaa NYT.
3. Kun aloitat tämän kaavan niin tulet kiittämään itseäsi ihan varmasti tulevaisuudessa!​​​​​​