Koulutukset

Tässä kerron muutamasta koulutuksesta johon olen osallistunut.

Tutustu kehoosi lähemmin!

KEHOTIETOISUUSOHAAJAKOULUTUS

Itse olen ollut mieleltäni kovin sulkeutunut ja olen ajatellut, että minähän en mihinkään jooga juttuihin hurahda, en tosiaan! Se on kaikenlaisten viherpiipertäjien ja hörhelöiden juttu. Ja tämmöiset jutut ei kyllä ylipäänsä ole ollenkaan mun lähisukulaisten juttuja ylipäänsä.

Minä tyypilliseen tapaan taas aloin erottua joukosta. Tosin ei ollenkaan suunniteltu juttu, vaan tietty kärsimyksen aikakausi tuli päätökseen! Törmäsin Tietoisuusakatemian koulutuksiin Facebookissa. Voin rehellisesti sanoa, että HETI kun kuulin Johannan kertovan meditaatio-ohjaaja koulutuksesta, pysähdyin. Johanna on siis tietoisuusakatemian perustaja ja kouluttanut monia vuosia Joogaa, meditaatiota sekä pitänyt monia muita hyvinvointiin liittyviä koulutuksia.

Johannan tapa opettaa vaan kertakaikkisesti uppoaa minuun. Koulutukseen on ollut turvallista osallistua. Opiskelumateriaalia on todella kattavasti. Mahtavaa on myös se, että kaikki harjoitteet näytetään niin hyvin, että tällainen vasta ensimmäisen kerran Joogaan tutustuja ymmärtää mistä on kyse. Joten jos et ole koskaan Joogaa harrastanut niin älä säikähdä. Tästä jos mistä on hyvä aloittaa!

Meditaatio-ohjaajakoulutuksen jälkeen, lähdin opiskelemaan kehotietoisuusohjaajaksi jossa tosiaan käydään perinpohjaisesti läpi erilaisia Jooga asanoita. Ja tosiaan en ollut aikaisemmin Joogannut, ennen tätä koulutusta. Nyt hion yhtä asanaa viikko tolkulla ennen kuin siirryn seuraavaa, sillä kiirehän ei ole.

Suosittelen todella lämmöllä tuota koulutusta! Vaikka et olisi tehnyt yhtään kertaa Jooga asanoita niin silti suosittelen tätä koulutusta sinulle, jos olet halukas oppimaan itsestäsi enemmän. Kehotietoisuus on mieletön juttu!

Olet sitten psykiatrinen sairaanhoitaja, psykoterapeutti, lääkäri, hoitaja, sosiaaliohjaaja tai et mikään edellisistä, niin suosittelen lämmöllä osallistumaan koulutukseen. Saat niin paljon konkreettisia harjoitteita, joilla voit tutustua kehoosi lähemmin.   

Kiinnostaisiko sinua opiskelu?

Suosittelen lämmöllä tietoisuusakatemian kaikkia koulutuksia. Alla löydät linkin kehotietoisuusohjaajakoulutukseen

Meditaatio

MEDITAATIO-OHJAAJAKOULUTUS

Itse ajattelin että Meditaatio on hiljaa paikallaan istumista, jonkun mantran mumisemista ja samalla pitää pystyä istumaan jossain hirvittävän vaikeassa asennossa pitkään. Ajattelin, että ei hittolainen, toi voi olla mulle mitenkään sopivaa. Ylivirittynyt ja levoton ihminen EI voi pystyä olemaan paikallaan tuntia. Siis ajattelin että kaikki meditaatiot kestää vähintään tunnin tai siitä ei ole mitään hyötyä.

Ajattelin myös etten pysty selkävaivojen takia istua lattialla missään risti istunnassa. Siitä vaan ei tule mitään. Ajattelin myös, että Meditaatio on vain hoikille ja hyvännäköisille, koska aina törmäsin vain kuviin jossa kaikkiin suuntiin taipuvainen hoikka ja hyvännäköinen ihminen meditoi mielettömän upeissa maisemissa.

Ajattelin, että tuo on vaan joidenkin ihmisten oikeus ja mahdollisuus.

Muutakin kuin Lootus asento

Meditaatio on paljon muuta kuin Lootus asento ja sormet mudrassa. No lähdetään liikkeelle siitä, että aluksi en edes tiennyt mitä Lootus ja Mudra tarkoittaa. Lootus on yksi meditaatio asennoista ja Mudra on se miten sormia pidetään esimerkiksi meditaation aikana.

Tarkoitukseni ei ole nyt kuitenkaan avata erilaisia käsitteitä vaan pikemminkin puhua siitä, miten me voidaan mataloittaa kynnystä hypätä johonkin tuntemattomaan vaikka se saattaakin alussa hieman mietityttää.

Olin lähtenyt jo mataloittamaan itselleni kynnystä osallistua meditaatio-ohjaajakoulutukseen, kun olin opiskellut Midfulnessia. En tiedä olisinko osallistunut Meditaatio-Ohjaajakoulutukseen jos en olisi törmännyt tietoisuusakatemian mainokseen facebookissa. Johanna, siis tietoisuusakatemian perustaja toi esille juuri ne asiat jotka toivoin kuulevani. Meditaatio on kaikille ja meditaatiota voi tehdä muutenkin kuin lootus asennossa!

Tämä tieto riitti minulle ja päätin osallistua Johannan järjestämään Meditaatio-ohjaajakoulutukseen. Ja täytyy sanoa, että Johanna osaa niin upean maanläheisesti ohjata ja nostaa esille tavat jolla me KAIKKI voimme meditoida.

Koulutuksessa on paljon erilaisia tapoja meditoida. Tiesitkö, että tietoisuustaidot ovat yksi tapa meditoida tai voit meditoida myös kävellessä? Eli aina ei tarvitse pysyä liikahtamatta paikoillaan vaikeissa asennoissa.

Suosittelen lämpöisesti Johannan KAIKKIA koulutuksia!